Etablere og administrere et fotballprogram på ungdomsskolen

Av | juni 17, 2023

Følgende intervju er med trener Bill Bratton, som var min fotballtrener ved Cross Keys High School i Atlanta, Georgia for skoleåret 1989-1990. Jeg ba ham om et intervju for å dele tankene hans om fotball. Han har vært involvert i fotball i over 25 år, så jeg ønsket å velge hjernen hans om emnet.

Stafford:

Hei trener, du har trent fotball på videregående skole i over 25 år. Hvordan ble du først involvert i idrett?

Trener Bill Bratton:

Hei Stafford og takk. Vel, jeg begynte å trene fotball i 1982, mitt første år som undervisning ved Sequoyah High School i DeKalb County. Den forrige treneren hadde sluttet og skolen trengte noen å trene. Regissøren foreslo at jeg skulle ta programmet.

Stafford:

Hvordan var den opplevelsen for deg, og hvordan forberedte du deg på denne nye rollen som fotballtrener på ungdomsskolen?

Trener Bill Bratton:

Jeg må innrømme at jeg aldri har spilt eller trent fotball før. I lavsesongen brukte jeg tid på å forberede meg og studere ved å lese bøker og gå til klinikker. Jeg skal også innrømme at spillerne visste mer om ferdigheter, formasjoner og hva som skulle til for å spille spillet enn jeg gjorde, men min styrke var trenerorganisasjonen for å bringe laget sammen for å spille som et lag. Når jeg fikk den kunnskapen jeg trengte, likte jeg veldig godt å trene fotball.

Stafford:

Hvor lenge jobbet du i Sequoyah og hvordan endte du opp i Cross Keys?

Trener Bill Bratton:

Jeg trente Sequoyah i 4 år før DeKalb startet konsolideringsprogrammet og jeg flyttet til Cross Keys i 1986. Jeg hadde privilegiet å trene Keys-programmet de neste 20 årene. Jeg fikk min klasse D trenerlisens i Georgia og min klasse C nasjonale trenerlisens fra USSF. Situasjonen på Cross Keys var som Sequoyah, de trengte en ny fotballtrener og AP, som skulle bli rektor, tilbød meg stillingen.

Stafford:

Hvordan var situasjonen på Cross Keys og hva måtte til for å bygge programmet?

Trener Bill Bratton:

Å bygge programmet tok hardt arbeid og disiplin. Jobben min innebar å gjenoppbygge programmet. Han var uorganisert, disiplinen var dårlig og programmet var uten seier, bare 2 år unna en tredjeplass i staten. Jeg måtte injisere disiplin i programmet og lære spillerne hva det vil si å spille på et konkurransedyktig lag på skolen og hva som skal til for å vinne. Det tok mange år å fullføre denne fremgangen.

Spillerne sa til meg: «Trener, vi vil bare spille.» Cross Keys var en veldig forbigående skole. Det var en jevn gjenoppbyggingsfremgang hvert år. De hadde ingen idé om å spille som et lag, de måtte komme for å øve, forplikte seg og spille som et lag for å lykkes. Når jeg ser tilbake, tok det meg 2-3 år å finne ut av det. Når vi fikk konsekvente returer, begynte jeg å innpode spillerne at vi spiller for å vinne. De spilte i et konkurransemiljø. Hvis de bare ville spille, var det rec-lag, klubblag og andre ligaer de kunne gå og «bare spille».

Det var lag vi kunne slå bare basert på talent og ferdigheter, så vi måtte begynne å vinne de kampene. Sakte begynte spillerne å forstå, men de visste ikke hva det var eller mente å spille i et statlig mesterskap. Men vi begynte å vinne kampene vi trengte, og det var på tide å gå til neste runde etter å ha vunnet 50-50. Igjen tok dette nivået 3-4 år å utvikle. Jeg måtte hele tiden fremme for lagene det vi hadde oppnådd. Vi ønsket å vinne kamper og forbedre oss. Når vi kom til poenget med å vinne en 50-50-kamp, ​​trengte vi det. Vinne kamper som vi ikke forventes å vinne. Målet vårt var å gå fra regionsluttspillet til delstatssluttspillet. Det siste trinnet i utviklingen var å beseire lag som ingen forventet av oss. evne, evnen til å spille med hvem som helst og slå hvem som helst på en gitt dag. I løpet av mine siste 5 år i Case hadde vi to lag som gikk videre til 2. runde (sweet 16) i delstatens sluttspill.

Stafford:

Rått! Jeg ser et eksempel her og en verdifull leksjon å lære. En mulighet bød seg; I stedet for å avfeie det fordi du ikke hadde fotballerfaring på det tidspunktet, «forberede og lære ved å lese bøker og gå til klinikker» osv. hvor mye tid du bruker på å studere emnet. disiplin og endelig får du kunnskapen som trengs for å trene fotball på videregående skole, jeg så det da min gamle videregående skole fusjonerte med Cross Keys og jeg spilte for deg mitt siste år. Du ser ut til å ha lidenskap for fotball, kunnskap om spillet og kunnskap for å motivere spillere til å spille og lag sammen. Men alt dette ble oppnådd gjennom ditt eget harde arbeid og innsats. Hvor viktig er «disiplin» for en aspirerende fotballspiller og noen generelt?

Trener Bill Bratton:

La meg starte med å si at jeg tror disiplin er en viktig egenskap for alle. Man må ha selvdisiplin for å nå individuelle eller teammål. Disiplin kan bety veldig forskjellige ting for forskjellige mennesker. Å delta i praksis kan være en forpliktelse til å gå utover det som kreves for å forberede. Disiplin kommer av å ha mål, og å oppnå mål kommer av å være disiplinert. Noen sier at lagene mine var disiplinerte. Et team kan bare ha én sjef som skal lede og lede ved å sette disiplinen som forventes av andre. Andre må være villige til å akseptere standarder og samarbeide for å oppnå det beste for helheten, ikke individet. Hvis laget er disiplinert, vil mange andre belønninger følge.

Som trener i mange år ville jeg fortalt teamene om målene våre, målene vi skal prøve å nå, og at vi alle må være sammen for å nå disse idealene. Noen år ville jeg ha spillere som var uenige i disiplinen etter hvert som sesongen gikk og mente visse ting var urettferdige. De vil stille spørsmål ved mål, oppstilling, spillestil eller annen lagdisiplin. Jeg ville selvfølgelig prøve å snakke med dem, forklare hva som ble gjort og hvorfor, og lytte til deres side av bildet. Jeg har alltid hatt en åpen dør hvis en spiller ønsker å snakke eller diskutere problemer, ikke offentlig, på trening eller under en kamp. Jeg husker en hendelse der 5 spillere jeg sendte ut og laget var uenige i min beslutning om å forlate benken og sette dem på tribunen. Disse spillerne ble fjernet fra laget umiddelbart etter kampen. År senere følte spillere i et annet lag måten vi spilte på, og spillerne i de posisjonene tok feil. Denne gangen ga jeg det laget en sjanse til å spille slik de følte spillerne og vi trengte å spille. Jeg sa at du har en og en halv for å vise meg at jeg tar feil, og hvis det ikke fungerer, vil det bli gjort på min måte, og det vil ikke være noen videre diskusjon, og hvis du ikke er enig i avgjørelsene mine, er det bare du som har en beslutning å ta. . Vel, lagets måte fungerte ikke, så jeg sa til laget ved pause at jeg ga dere en sjanse, nå skal det gjøres på min måte.

I mine 26 år som trener har jeg alltid sagt at jeg har trent alle lag (du husker dette)… Jeg bryr meg ikke om hvem du er, hvor god du er (selv om du er den beste spilleren) ), eller hvem du kjenner… Hvis du må være disiplinert, blir du disiplinert. Uansett hvor vondt det skader laget, kjenner du reglene og bryter du reglene, vil du bli disiplinert og jeg skal disiplinere deg.

Stafford:

Takk trener. Har du noen erfaring med Club Soccer (fotball utenfor skolesystemet)? Hva synes du om klubbfotball og dens innvirkning på fotball på videregående? For eksempel kan noen spillere som spiller videregående fotball om våren ha klubblag som de spiller i om sommeren, høsten og til og med vinteren!

Trener Bill Bratton:

Trenererfaringen min i klubben var begrenset da jeg brukte ett år på å trene U-14 guttelaget i Roswell Santos klubbliga. Vi vant mesterskapet i høst- og vårsesongen. Noen år senere trente jeg U-12 guttelaget i et år med Concorde Soccer.

Hvis en spiller ønsker eksponering og drømmer om å spille på høyskolenivå, er klubbsystemet veien å gå. Men husk at dette er for spillere på elitenivå. Er de gode nok, har de talentet, er det et program de kan gå gjennom for å komme opp på et høyere nivå. Først, å bli valgt til et seniorlag, prøve ut for statlige utvalgte lag, oppnå regional anerkjennelse, etc. På videregående ser noen klubbtrenere ned på videregående skoleprogrammer og oppfordrer spillere til ikke å spille på videregående lag på grunn av mangel på kvalitetstrening, skader, mangel på talent og et lavere spillenivå enn mange skoler.

Jeg oppfordrer spillerne mine til å finne et klubblag å spille for utenom sesongen fordi det bare kan hjelpe dem til å bli bedre. Hvis de ikke spiller på et klubblag, om høsten, anbefaler jeg at spillere tar Cross Training for å begynne å bygge opp utholdenheten og om mulig bryte om vinteren. Noen klubbspillere kommer til videregående skole og vil fortelle meg at de bare kan spille som midtbanespiller eller kantspiller. Jeg prøver å lære spillerne mine at selv om de spiller sentral midtbane i klubblaget sitt, så egner de seg veldig godt til forsvar i skolelaget. Spillere må være åpne og villige til å spille i en posisjon som vil gi laget en sjanse til å være konkurransedyktig og vinne.

Stafford:

Takk trener! Etter å ha vært klubbtrener i flere år, kan jeg relatere til utsagnet «noen klubbtrenere ser ned på programmet for videregående skole og oppfordrer spillere til ikke å spille for skolelagene sine på grunn av mangel på kvalitetstrener, skader, mangel på talent». spillenivå fra mange skoler.» Ikke det at jeg noen gang har kommet med den uttalelsen. Men den uttalelsen kan ha hatt en viss gyldighet tidligere, men ser du dette skiftet, den nye generasjonen lærere som for tiden trener videregående skoler eller ungdomsskoler faktisk er tidligere fotballspillere som også er lærere, men som kanskje vil bruke dem. Videregående skoleerfaring som en karrierevei til en eller annen form for høyskole/profesjonell coaching?Noen private skoler kan ha dette.

Trener Bill Bratton:

Ja, jeg kan se det blir bedre. Trening på videregående nivå har vist at treners kunnskap om spillet har blitt betydelig bedre. Nå kan lag på videregående skole, som klubblag, ansette samfunnstrenere for å hjelpe lagene og betale et stipend. Disse personene må fullføre statlig obligatoriske kurs for å bli samfunnstrenere og må følge skolens, fylkeskommunens og statens forskrifter mens de øver. Så videregående trenere som ikke har ferdighetene og ønsker å trene spillerne til å undervise / jobbe med ferdighetene eller jobbe med strategier og taktiske aspekter ved spillet. Mange klubblag gjør det nå. De har en fyr til å løpe, men betaler hundrevis av dollar i måneden for en navn-/kvalitetsperson som er en tidligere spiller, osv.

Stafford:

****Coach Bratton gikk av med pensjon i 2006, men etter 7 år ønsket han å komme tilbake til coaching og tok stillingen for universitetsguttene som samfunnstrener ved en videregående skole i Fulton County, Georgia. Det var flott å snakke med ham igjen etter så mange år. ****

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *