Giannis Antetokounmpo: NBA vs Eurobasket, en annerledes opplevelse

Av | februar 13, 2024

NBA mot Eurobasket

To ganger MVP Giannis Antetokounmpo beskriver hvor forskjellig – mentalt og fysisk – opplevelsen av å spille i NBA er fra opplevelsen av å representere Hellas i Eurobasket.

Eurobasket

«Jeg tror jeg har spilt 5-6 ganger i FIBA basketball. Jeg føler meg komfortabel, sa Giannis etter Bucks seier over Knicks i Madison Square Garden.

«Jeg var fortsatt i stand til å hjelpe laget mitt med å gå til finalen 8. Dessverre klarte vi ikke å slå Tyskland i Tyskland. De slo ned mange skudd, jeg tror 18, som er vanvittig i 40-minutters kamper. Jeg klarte ikke å kvalifisere meg til de fire siste, men jeg synes det var et godt skritt i riktig retning.» Nivået på FIBA-basketball vokser mye, og spillet er ifølge mange spillere mer fysisk enn i NBA.

Representerer 11 millioner grekere

Hva er meningen med å ha på seg landslagstrøyen?

– Kulturen er i endring. Jeg liker å spille i FIBA basketball og representere landslaget. Å bruke den trøya er helt annerledes. Å representere 11 millioner grekere og ytterligere 4 millioner grekere utenfor Hellas er en god følelse og er noe som, så lenge jeg er frisk og så lenge jeg kan gå, ville jeg elske å gjøre det fordi det er en helt annen opplevelse,” forklarte Antetokounmpo. .

NBA

«Jeg prøver å representere dem på best mulig måte. Å spille i NBA er åpenbart … større kropper, raskere, mye mer talentfulle spillere, litt vanskeligere å få ting gjort, men avstanden er så mye. Du kan komme dit du vil. Det er opp til deg å få ting til å skje, å lage skuespill. Fysiskheten for meg, måten jeg spiller på, er den samme. Men andre mennesker føler kanskje litt annerledes om det,» forklarte han.

Tankegangen

«Vi spiller i en idrett I som vi blir dømt for utfallet. Noen ganger kommer ikke ballen inn og du er den verste. Og det vil være tider da ballen kommer til å gå inn og du er best. På slutten av dagen innså jeg at det kommer til å bli mange oppturer og nedturer, mange seire og mange tap. Jeg prøver bare å være konsekvent så mye som mulig med hvem jeg er som person og med arbeidsmoralen min. Hva setter meg i denne posisjonen der jeg er i dag. Jeg prøver å jobbe så hardt jeg kan og være disiplinert mot spillet, i håp om å få flere gode utfall enn dårlige utfall.»

Middleton er tilbake

Giannis delte også sin begeistring for Khris Middletons retur. «Jeg er veldig spent på å ha Khris tilbake, jeg savner ham. Jeg føler at den siste kampen vi spilte sammen var kamp 2 i Chicago. Jeg har definitivt savnet ham. Jeg har spilt sluttspillserien uten ham, EM, jeg spilte 20 kamper uten Khris. Jeg savner mannen min. Han gjør spillet mye enklere for meg, la Giannis til og berømmet lagkameraten sin. – Han er en av de beste spillerne i ligaen. Han er en stor del av den vi er. Han er en stor trussel der ute. En av våre beste – om ikke den beste nærmere i laget vårt.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *