Trening av ungdomsfotball – erfaringer fra andre idretter

Av | juni 12, 2023

Lærdom fra andre idretter

Noen av leksjonene jeg har lært av å trene ungdomsfotball har hjulpet meg med å trene andre idretter som jeg kan veldig lite om.

I 2002 bestemte Screaming Eagles Youth Football Program seg for å starte et baseballprogram. Problemet var at jeg aldri hadde trent baseball før, og over 90 % av barna våre hadde aldri brukt hanske, ettersom populariteten til baseball i byen hadde falt dramatisk.

Ettersom vi var i stand til å snu fotballprogrammet vårt fra bunnen av ligaen til toppen ved å utvikle et system gjennom intensiv treneropplæring og tung forskning, bestemte jeg meg for å gjøre det samme for baseball:

Jeg hadde ingen baseballerfaring som trener. Jeg spilte bare til ungdomsåret på videregående og var gjennomsnittlig på en veldig bra dag. Jeg følte at min lille erfaring med emnet var minimal, og jeg hadde ikke autoritet eller troverdighet til å bruke et nytt system på hele Screaming Eagle-programmet. Baseball-«programmet» jeg fikk på plass var kun for mitt personlige lag.

Jeg begynte prosjektet som alle andre, og undersøkte videoene og bøkene som var tilgjengelige for undervisning av baseballtrenere for ungdom. Jeg fikk en kassett fra Marty Shupak om organisering av baseballtrening. Jeg dro til et lokalt innendørs baseballtreningssenter og kjøpte flere bøker og kassetter, alle designet spesielt for ungdomstrenere. Jeg spurte rundt og fant ut hvem som er de beste trenerne som har vunnet konsekvent. Mange av dem trener i et innendørs treningsanlegg, så jeg gikk og så flere av de beste ungdomslagene få undervisning gjennom året.

Så fikk jeg råd fra noen av de beste baseballtrenerne for ungdom i området. Hvis du skal lære av noen, hvorfor ikke gå til fyren med mest suksess? Det er en fyr i Omaha som heter Bill Olsen. Trener Olsen har trent NM-lag på Ungdomstrinn. Han er en dyktig high school-trener og har også vært assistenttrener for et av de amerikanske panamerikanske lekene og de olympiske lagene. Trener Olsen kan sakene sine og har en lidenskap for å utvikle unge baseballspillere og elsker å lære trenere hvordan man lærer spillere.

Jeg var heldig nok til å delta på 4 flotte klinikker som trener Olsen holdt på, og i løpet av mine 9 år med organisert konkurransebaseball lærte jeg:

1) Jeg visste ingenting om baseballtrening

2) Mine tidligere baseballtrenere hadde heller ingen anelse om at jeg ble endret som spiller.

Jeg var fast bestemt på å ikke la det samme skje med disse barna.

Trener Olsen viste oss de riktige grunnprinsippene, men enda viktigere hvordan man bryter ned og lærer hvert trekk. Han ga oss mange detaljerte progresjoner for å lære oss hvordan vi skal slå, kaste, kaste og til og med kaste. Jeg ble overrasket over å se hvordan metodene hans var parallelle med hvordan vi lærer barna våre ungdomsfotball.

Deretter observerte jeg flere av de beste «select»- og rec-level-coachene som kjørte eksperimentene sine. Jeg lærte å lære bevegelser og ta massevis av tid ut av øvelsene mine. Tilbake i mine spilledager besto slagtreningen av at 1 spiller slo og 11 spillere slo, hvor kjedelig. Sjelden ble noen øvelser scoret, vi måtte «bli bedre med trening. Jeg lærte å gjøre mer på kortere tid. Jeg hadde også sjansen til å observere noen av Mike Evans unike øvelser. Noen Pacesetters ‘Select’-lag for Junior National mesterskap og trener nå Junior College-laget. Jeg lærte av ham noen virkelig fine spill som holder barna interessert, som de morsomme teambuilding- og evalueringsøvelsene vi gjør for ungdomsfotballlagene våre.

Lang historie kort, jeg kom opp med en plan og implementerte den basert på erfaringene til disse gutta, ikke det jeg visste fra min egen erfaring. Mitt første lag kan beskrives som Land of Failed Toys fra filmen Rudolph the Red-Nosed Reindeer. I de første øvelsene våre måtte de fleste av barna bli vist hvordan de skulle ta på seg hansker og omtrent 1/3 av barna hadde ikke engang hansker, de var FORFERDELIG. Jeg dro ned til Frelsesarmeens Butikk og kjøpte noen brukte hansker, oljet dem og gjorde dem klar til andre øvelse. Ungene fortsatte å komme og vi ble bedre for hver øvelse da vi sakte beveget oss mot målet vårt. Som i ungdomsfotball, jobbet vi med kritiske suksessfaktorer, ingenting mer, ingen tid eller krefter bortkastet. Vi brukte mange triks som vi bruker i fotball: progresjoner, «klar oppmerksomhet», gruppeinstruksjon, tilpasning og frysing, begrenset livespark, spillerkontrakter, disiplinmodell m.m. Ved å bruke Coach Olsens ideer og det jeg så i videoene, kunne vi gi hver spiller 16 minutter med slagtrening per 2 timers trening. Vi slo ikke «live» før i uke 3 fordi vi gjorde mye «slå» instruksjon og øvde uten bat og baller, så gikk vi til tees, så byttet vi til et mykt skudd og så slo vi en ball fast på den harde bakken. En 5′ stang rigg som gjør håndleddene mine veldig ømme.

Vi «skjøt» ikke eller gjorde mange live-inn- og utmarksøvelser, vi gjorde mye off-ball og off-ball bøtteøvelser. Vi spilte ikke fangst, det ville vært bortkastet tid (spille apport, ikke fangst) vi jobbet med frossen kastemekanikk (ja, passe og fryse) øvelser. Jeg gjorde alt 100 % som Bill Olsen foreslo.

Vi gikk inn i vårt første spill uten å vite hvordan vi skulle spille spillet veldig bra, men vi gjorde virkelig gode fremskritt på det grunnleggende. Vi overrasket ALLE ved å vinne den kampen og alle de 14 kampene vi spilte det året. Hvert eneste av barna mine slo ballen, til og med en svært overvektig 190 punds defensiv takling bommet omtrent hver ball utenfor tee i den første treningen! Defensivt 1-2-3 skudd osv kontinuerlig. ville vært De neste to årene holdt jeg meg på dette aldersnivået da den opprinnelige gruppen gikk videre til andre lag. Neste år vant laget mitt alle 12 kampene våre og året etter vant vi alle 14 kampene våre, vi var det dominerende laget i ligaen i tre år uten tap i denne aldersgruppen og ett år rykket vi opp til Lille Liga der ligaene dukket opp fortløpende. Statsmestere. Vi spilte aldri i store turneringer fordi vi dessverre ikke hadde midler til det, og vi har generelt sett en mer lavmælt tilnærming til baseball enn vi hadde til fotball. Baseball var bare et «fyllstoff» for oss helt til fotballsesongen kom.

Moralen i historien; prioriteringer er viktige, de minste grunnleggende for hver sport må læres gradvis, «scrimmaging» er overvurdert, og det er viktig å organisere god trening ved å bruke tidsbesparende triks. Å bruke litt tid på å lære av ekspertene har gjort det mulig for meg å lære barna den rette måten, slik at de kan ha det mer moro. Akkurat som i fotball har barn det mer moro hvis de ikke taper hver kamp, ​​og i baseball har de det ikke mye moro hvis de ikke blir truffet eller taper hver kamp. Det triste var at i de tre årene jeg trente, var vi så mye bedre enn de andre lagene at vi faktisk kunne spille og konkurrere i en aldersgruppe. Mange av trenerne jeg trente dro til den samme Bill Olsen-klinikken som jeg gjorde, men jeg kunne fortelle under oppvarmingen at de ikke gjorde det som trener Olsen anbefalte i oppvarmingen, hvordan de holdt hansken eller hvordan de holdt spillerne sine på felt. egen posisjon eller hvordan slagere kommer i posisjon. Enten lå disse trenerne og sov mens trener Olsen snakket eller så bestemte de seg for å gjøre det på sin «bedre» måte. Jeg bestemte meg for å gjøre det på Coach Olsens-måten, og hvis det ikke fungerte ville jeg forske mer og gjøre endringer. Etter min mening endret disse unge trenerne virkelig spillerne sine, våre var så jordet at vi trente 5 dager i uken, mens vi faktisk trente mindre enn noe annet lag i ligaen og de fleste av de andre lagene hadde barn. med erfaring i teamene sine.

Gå og se på andre lag i din idrettsøvelse, gå til ungdomsklinikker, be en svært vellykket trener om å være din mentor, de fleste er glade for at noen bryr seg nok til å lære og tenker høyt nok til å lære av dem. . Til slutt vil barna dine ha nytte, uavhengig av sport, coaching er trening.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *